Makowiec Japoński– delikatny gotowany na mleku mak z dodatkiem dużej ilości bakali oraz polewą z mlecznej czekolady.
Sernik – pieczony z prawdziwego twarogu, masła, z dodatkiem śmietany. Delikatny, rozpływa się w ustach. W sezonie letnim proponujemy z dodatkiem świeżych malin.
Sezam – pieczony z prawdziwego twarogu, masła, z dodatkiem śmietany. Kruche maślane ciasto, krem chałwowy i sezam zapiekany w miodzie.
Miodowy Orzech – Kruche miodowe ciasto, przełożone musem jabłkowym i kremem z orzechów włoskich przykryte orzechami zapiekanymi w miodzie.
Marchewkowe – ciasto marchewkowe przełożone kremem na bazie serka mascarpone z dodatkiem przypraw korzennych, przypruszone białą czekolada
Czekoladowa Ricotta – kruche podwójnie zapiekane czekoladowe ciasto i dwie masy przygotowane na bazie serka ricotta, białej i 90 % ciemnej czekolady.
Coś dla wyjątkowych miłośników czekolady.
Piernik – tradycyjny puszysty piernik z cienką warstwą konfitury śliwkowej i polewą z mlecznej czekolady.
Orzechowe z galaretką – biszkopt orzechowy, delikatny mus jabłkowy, krem na bazie orzechów włoskich i galaretka cytrynowa z dodatkiem
dużej ilości owoców.
Migdałowa Pokusa – spód z zapiekanych płatków migdałowych, delikatna lekko kwaśna śmietanowa masa i krem kajmakowy.
Truskawkowiec – mocno ponczowany jasny biszkopt, delikatny specialnie przez nas gotowany serek waniliowy z dodatkiem świeżcyh truskawek i cenka warstwa bitej śmietany. Opcjonalnie z musem truskawkowym.
Malinowiec – mocno ponczowany jasny biszkopt, delikatny specialnie przez nas gotowany serek waniliowy z dodatkiem świeżcyh malin i cienka warstwa bitej śmietany. Opcjonalnie z musem malinowym.
Malinowa chmurka – spód z zapiekanych płatków migdałowych, galaretka malinowa z malinami, delikatny krem na bazie serka mascarpone, a to wszystko pod pyszną chrupiącą bezą.
Karmelove – biszkopt z orzechów laskowych, delikatny krem budyniowy z kawałkami karmelu, bita śmietana.
Makowiec Zwijany – pyszne ciasto drożdżowe i gotowany na mleku mak z dodatkiem dużej ilości bakali oraz polewą z czekolady deserowej.
Sernik z Białą czekoladą – sernik z białej czekolady na spodzie z zapiekanych orzechów laskowych
Tarta Limonkowa – Mus limonkowy na pełnoziarnistym maślanym spodzie
Sernik z Malinami – tradycyjny sernik z dodatkiem świeżych malin
This is a unique website which will require a more modern browser to work!