Wesela

Wesela

Bez względu na to, czy ten niezwykły dzień chcesz spędzić razem z przyjaciółmi i rodziną w ogrodzie, czy na wystawnej kolacji we francuskim stylu, zadbamy o to, by nadać mu smak miłości.

Wiemy, jak niecodzienny i szczególny to dla Ciebie czas. Dlatego oferujemy Ci nie tylko stworzenie niespotykanych smaków, które na zawsze już będą przypominać Ci ten specjalny dzień, ale staniemy się również Twoim osobistym doradcą. Stworzymy dla Ciebie dokładnie taki tort, jaki sobie zamarzysz. Możesz opowiedzieć nam o tym, czego oczekujesz, a my zajmiemy się stworzeniem wyjątkowego menu. Pomożemy Ci stworzyć spójną wizję lub zaaranżujemy Twoje wyobrażenie w całościowe menu smakowych doznań.

Każde zamówienie realizujemy z pełnym oddaniem. Pieczemy torty, które są starannie przygotowywane i uzgadniane z Państwem Młodym bądź Wedding Plannerem. Jednak tort to nie wszystko. W naszej ofercie znajdziecie również: ciasta, drobne ciasteczka, aranżacje słodkich stołów,  paczki lub prezenty dla gości. Zrealizujemy również wszelkie inne pomysły bądź sugestie. Może Twoja florystka chce wybrać kolor lukru, który będzie się idealnie komponował z kwiatami?

Nie musisz również martwić się o dowóz, ponieważ zadbamy o to, by Twoje wypieki zostały dostarczone o odpowiedniej porze, którą wcześniej ustalimy.

W końcu to Wy jesteście najważniejsi. My zadbamy o to, abyście o tym nie zapomnieli. Smak to przecież potężny zmysł. Jak żaden inny może przenosić w czasie. Dzięki Tartalette już zawsze będziecie mogli swobodnie wracać do tego dnia. Wieczność smaków stanie się największym prezentem, jaki możemy Ci dać.

Nasze wypieki proponowane na wesele

Torty

34BEB2F2-F66A-4815-B229-91E1CFEF36E2 Owocowe – przygotowane na bazie jasnego, mocno ponczowanego biszkoptu, prawdziwej bitej śmietany i dużej ilość owoców sezonowych. W okresie letnim polecamy: maliny, borówki i truskawki

9045192E-ED79-45F7-8376-8263618DD10B Owocowe – na bazie bitej śmietany i naszych konfitur (malina, borówka, truskawka) Biszkopt Jasny lub kakaowy.

97F3219E-491A-4B23-B6C5-A552C5C0795A Czekoladowe – przygotowane na bazie najwyższej jakośći czekolady. Mnóstwo wariantów smakowych, począwszy od świeżych owoców (malina, truskawka) , poprzez wiśnie czy też nasze konfitury.

4C616529-6524-4B7B-9C74-648216218D76 Chałwowy – pyszny delikatny mus chałwowy z dodatkiem świeżych truskawek Biszkopt Jasny lub Kakaowy – taki jak lubicie.

93FFD6FD-8303-49D8-8A52-F78B73C349E4 Truskawkowiec/Malinowiec – mocno ponczowany jasny biszkopt, delikatny specialnie przez nas gotowany serek waniliowy z dodatkiem świeżcyh truskawek lub malin i cienka warstwa bitej śmietany.  Ciasto dostępne w sezonie letnim.

A6CEFA24-D9FF-4AE7-BF4C-F7FED50C96BA Nugat – puszysty jasny biszkopt, krem czekoladowy z chrupkami, galaretka wiśniowa z wiśniami (opcjonalnie galaretka malinowa z malinami) i prawdziwa bita śmietana.

C1C628A2-A385-4F06-842E-EC746AFBAEE0 Orzechowy – Orzechowe biszkopty lub orzechowa masa (przygotowywane na bazie orzechów laskowych lub włoskich) szczególnie polecane w kompozycji z czekoladą.

oreo_wp

Oreo ® – znają je chyba wszyscy my proponujemy je połączeniu z kremem mascarpone i kakaowymi biszkoptami

Marchewkowy – marchewkowe biszkopty z dużą ilością migdałów, szczyptą cynanonu przełożone kremem na bazie serka mascarpone

Informacje techniczne :

  • Duża elastyczność w kwestii dekoracji Twojego tortu
  • Ze względu na różnorodność tortów i stopień trudności wykonania dekoracji torty wyceniamy indywidualnie.
  • Z racji na delikatny charakter wnętrza naszych tortów staramy się nie robić ich wyższych niż 4 poziomy, co przy zachowaniu odpowiednich proporcji pozwala wykonać tort nawet na 130 porcji. Reszta serwowana jest w formie dodatkowego tortu trafiającego „na kuchnie”
  • Jeśli zależy Państwu aby tort był bardziej „okazały” istnieje możliwość wykonania niższych poziomów w formie atrapy.
  • Ostateczną ilość porcji oraz wariant zdobienia musimy znać najpóźniej 2 tygodnie przed planowaną uroczystością
  • Nasze torty dowożone są w gotowej formie na miejsce wesela.  
  • W przypadku aranżacji kwiatowych dobrze jest powiązać naszą pracę z pracą Państwa florystki/florysty by zachować spójność detali.  
  • Na życzenie tort typu Naked Cake serwowany jest na podstawie z drewna by podkreślić jego charakter.  
  • Istnieje możliwość wykonania tortu na podstawie w formie serca (ok. 120 porcji)

Poniżej przykłady zależności średnicy do ilości porcji:

tartelete

Ciasta

Tortowo czekoladowe

Ciasto tortowe – pyszny puszysty biszkopt przełożony Twoim ulubionym kremem. Dostępne warianty –  Biszkopt: Jasny, Czekoladowy, Orzechowy

Szarlotka

Szarlotka – prawidziwa domowa szarlotka, kruche ciasto, jabłka z dodatkiem cynamonu

NUGAT Jasny biszkopt, czekoladowa masa z orzechem laskowym i chrupkami. Wiśnie w galaretce i bita śmietana. Krojone na 56 porcji. Istnieje możliwość umieszczenia każdej porcji w papilotce.

Nugat – puszysty jasny biszkopt, krem czekoladowy z chrupkami, galaretka wiśniowa z wiśniami (opcjonalnie galaretka malinowa z malinami) i prawdziwa bita śmietana

TARTALETKA Kruche ciasto, jasny biszkopt, malinowa lub truskawkowa masa z galaretką i mnóstwem owoców. Krojona na 56 lub 64 porcje. Istnieje możliwość umieszczenia każdej porcji w papilotkach.

Tartoletka – kruche maślane ciasto, cieńka warstwa konfitury owocowej(malina, truskawka), puszysty biszkopt, owocowa masa i galaretka owocowa z mnóstwem owocówsezonowych.

Kajmak Kajmak – delikatne kruche maślane ciasto, krem budyniowy, kajmak, ciekna warstwa bitej śmietany i prażone migdały.

MAKOWIEC JAPOŃSKI Przepyszny makowiec z bakaliami, czekoladą i jabłkiem. Makowiec Japoński – delikatny gotowany na mleku mak z dodatkiem dużej ilości bakali oraz polewą z mlecznej czekolady.

SERNIK Pieczony z prawdziwego sera, masła, z dodatkiem śmietany. Delikatny, rozpływający się w ustach. Sernik – pieczony z prawdziwego twarogu, masła, z dodatkiem śmietany. Delikatny, rozpływa się w ustach. W sezonie letnim proponujemy z dodatkiem świeżych malin.

SEZAM Kruche ciasto, sezam zapiekany z miodem, przełożone kremem chałwowym. Sezam – pieczony z prawdziwego twarogu, masła, z dodatkiem śmietany. Kruche maślane ciasto, krem chałwowy i sezam zapiekany w miodzie.

MIODOWNIK Puszyste miodowe ciasto przekładane powidłem i kremem grysikowym. Krojone na 56 lub 64 porcje, istnieje możliwość umieszczenia każdej porcji w papilotce. Miodownik – puszyste miodowe ciasto przekładane powidłem śliwkowym i kremem grysikowym.

Miodowy Orzech Miodowy Orzech – Kruche miodowe ciasto, przełożone musem jabłkowym i kremem z orzechów włoskich przykryte orzechami zapiekanymi w miodzie.

MARCHEWKOWE Z MASCARPONE Marchewkowe ciasto z przyprawami korzennymi, przekładane kremem na bazie serka mascarpone. Krojone na 56 lub 64 porcje koktajlowe. Istnieje możliwość umieszczenia każdej porcji w papilotce. Marchewkowe – ciasto marchewkowe z dodatkiem przypraw korzennych przełożone kremem na bazie serka mascarpone, przypruszone białą czekolada

Czekoladowa Ricotta Kruche czekoladowe ciasto z serkiem ricotta wymieszanym z białą i ciemną czekoladą. Krojony na 50 prostokątnych porcji koktajlowych. Istnieje możliwość umieszczenia każdej porcji w papilotce Czekoladowa Ricotta – kruche podwójnie zapiekane czekoladowe ciasto i dwie masy przygotowane na bazie serka ricotta, białej i 90 % ciemnej czekolady. Coś dla wyjątkowych miłośników czekolady.

IMG_7657 Piernik – tradycyjny puszysty piernik z cienką warstwą konfitury śliwkowej i polewą z mlecznej czekolady.

Orzechowe z Galaretką – orzechowy biszkopt, mus jabłkowy, krem z orzechów włoskich a do tego wszystkiego galaretka z owocami. Orzechowe z galaretką – biszkopt orzechowy, delikatny mus jabłkowy, krem na bazie orzechów włoskich i galaretka cytrynowa  z dodatkiem dużej ilości owoców.

Ciasta Deserowe

Migdałowa Pokusa – spód z zapiekanych płatków migdałowych, delikatna śmietanowa masa przełożona kremem kajmakowym. Migdałowa Pokusa – spód z zapiekanych płatków migdałowych, delikatna lekko kwaśna śmietanowa masa i krem kajmakowy.

20140927_1230-1 Truskawkowiec – mocno ponczowany jasny biszkopt, delikatny specialnie przez nas gotowany serek waniliowy z dodatkiem świeżcyh truskawek i cenka warstwa bitej śmietany. Opcjonalnie z musem truskawkowym.

Malinowiec - (ciasto sezonowe) delikatny jasny biszkopt, oraz pyszzzny gotowany przez nas serek wanilowy z dodatkiem świeżych malin. Do każdej porcji ciasta dodajemy porcję musu malinowego. (dostępny również w formie tortu) Malinowiec – mocno ponczowany jasny biszkopt, delikatny specialnie przez nas gotowany serek waniliowy z dodatkiem świeżcyh malin i cienka warstwa bitej śmietany. Opcjonalnie z musem malinowym.

Beza z galaretką malinową

Malinowa chmurka – spód z zapiekanych płatków migdałowych, galaretka malinowa z malinami, delikatny krem na bazie serka mascarpone, a to wszystko pod pyszną chrupiącą bezą.

Karmelove – biszkopt z orzechów laskowych, delikatny krem budyniowy z kawałkami karmelu, bita śmietana.

Słodkie Stoły

Słodki stół daje nieograniczone możliwości kompozycji ulubionych słodkości.

Właściwie niczym nieograniczona możliwość kreacji smaków i kolorów zachwyci każdego gościa i nie pozwoli mu przejść obok nich obojętnie.  

Oferujemy Państwu całkowite w pełni profesjonalne przygotowanie słodkiego stołu, na które składa się:  

  • Projekt
  • Słodkości wykonane w wybranej kolorystyce, dekorowane wedle życzenia  
  • Wypożyczenie naczyń (różne rodzaje, tak by idealnie oddać wybrany przez Państwa styl)
  • Rozłożenie słodkości  
  • Opcjonalnie projekt papeterii oraz aranżacji kwiatowych (dodatkowo płatne usługi, wycena indywidualna)  

 

 

Elementy słodkiego stołu  

Poza ciastami proponujemy Państwu całą gamę słodkości wzbogacających słodki stół i nadających mu niepowtarzalnego wyrazu.   


makaroniki_wp

Makaroniki – kruche kolorowe ciasteczka przyrządzone na bazie migdałów przekładane kremami na bazie serka mascarpone. Najpopularniejsze smaki to: borówka, malina, wanilia, róża.  

trufle_wp

Trufle – rozmarynowe, czekoladowe, orzechowe. Dekorowane pyłem malinowym (zdj.), czekoladą lub kakao

mini-babeczki_wp

Mini babeczki – Absolutna podstawa każdego słodkiego stołu ☺ Kruche maślane ciasto, konfitura naszej produkcji i delikatny krem budyniowy lub orzechowy i owoc. 

Babeczki i Tarty – kruche maślane ciasto, konfitura owocowa, krem budyniowy w przypadku tart konfitura zastąpiona jest czekoladą.  

cake-pops_wp

Cake Pops – biszkoptowe ciasteczka na patykach pokryte czekoladą lub lukrem. Właściwie nieograniczone możliwości dekoracji. Stopień trudności dekoracji decyduje o cenie.

mini-rozek_wp

Mini Rożki – krucho-drożdżowe rożki z nadzieniem z waniliowego serka lub z prawdziwą różą.  

cupcake-1_wp

Cupcake i Muffiny – ciasto dostępne w smaku waniliowym, bananowym lub czekoladowym. Kremy czekoladowy lub budyniowy, opcjonalnie z dodatkiem naszych konfitur (malina, truskawka, borówka). Właściwie niczym nieograniczone możliwości dekoracji.

Chałwowy

Mini pierniczki – malutkie kawałki piernika przekładanego powidłem śliwkowym, pokryte czekoladą. Dekorowane orzechem włoskim lub skórką pomarańczową. Minimalna ilość 30

ciasteczkadlagosci2_wp

Ciasteczka dekorowane lukrem – kruche maślane ciastka bądź pierniki dekorowane lukrem. Idealne uzupełnienie słodkiego stołu. Cena uzależniona od skomplikowania dekoracji.

mini-torcik_wp

Mini Torciki – torciki z kruchego maślanego ciasta przełożonego konfiturą – dekorowane lukrem  

desery-w-kubeczkach_wp

Desery w kubeczkach – Mnóstwo wariantów smakowych smakowych np.

  • Musy owocowe
  • Czekoladowe
  • Oreo

 

Informacje Techniczne 

 

Przykładowa ilość i rodzaj słodkości dla grupy 100 os.  

  • 5 – 6 blach ciast (każda cięta na 56 lub 64 porcje)  
  • 120 szt. Mini babeczek
  • 15 szt. Babeczek i Tart  
  • 60 szt. Makaroników 20 Trufli
  • 15-20 Cake pops  
  • 12 szt. Muffinek i Cupcakeów  
  • 5 – 10 szt. Ciastka dekorowane lukrem  

W przypadku słodkich stołów z reguły nie wykładamy wszystkich słodkości jednocześnie, zawsze obsługa sali instruowana jest odnośnie uzupełniania stołu, aby jak najdłużej prezentował się on atrakcyjnie.  

Musimy znać dokładną godzinę rozpoczęcia Państwa wesela. Słodkości wykładane są możliwie jak najpóźniej by ciasta jak najdłużej zachowały świeżość.   

Wszystkie szczegóły odnośnie ilości i elementów Słodkiego Stołu musimy znać najpóźniej dwa tygodnie przed uroczystością. Jeśli są Państwo zainteresowani przygotowaniem papeterii na Słodki Stół wszystkie szczegóły odnośnie detali (kolorystyka, motyw przewodni) musimy znać przynajmniej miesiąc przed uroczystością.  

Decydując się na Słodki Stół biorą Państwo pełną odpowiedzialność za wypożyczone naczynia. W razie zniszczenia lub uszkodzenia naczyń z wpłaconej kaucji potrącona zostanie kwota wskazana w cenniku.  

Kaucja (zwrotna) za naczynia wynosi 300 zł.  

Dowóz Słodkiego Stołu w odległości większej niż 30km od Krakowa wiąże się z dodatkową opłatą w wysokości 2 zł za km.    

 

 

Upominki dla Gości

Paczki z ciastami.ciasteczkadlagosci2_wp

Zawartość paczek komponują Państwo sami, wybierając ciasta z powyższej oferty (zakładka ciasta).

Dodatek w postaci drobnej rzeczy może stanowić mała babeczka, trufla czy też rożek.

Paczka ma wymiar 16,5 x 11,5 x 8 znajdzie się w niej miejsce na 3 porcje ciasta i 1 drobna rzecz.

 

  • Istnieje także możliwość wykonania niestandardowych wymiarów.ciasteczkadlagosci_wp

 

Ciekawą alternatywę dla Paczek z ciastami stanowią Kruche ciastka dekorowane lukrem.

Dają one możliwość wykonania właściwie dowolnego zdobienia , a ich ładna forma w połączeniu z eleganckim pakowaniem może stanowić piękną pamiątke z Państwa uroczystości.

Degustacje

Degustacjea19_degustacje

Na degustację proponujemy Państwu przygotowanie 3 mini torcików w wybranych smakach.  

  • Termin degustacji ustalany jest indywidualnie. 
  • Terminy degustacji należy ustalać przynajmniej z tygodniowym wyprzedzeniem.
  • Pierwsza degustacja jest bezpłatna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Zamówienia telefoniczne

+48 504 974 637
Zadzwoń

 ZŁÓŻ ZAMÓWIENIE