Elementy słodkiego stołu
Poza ciastami proponujemy Państwu całą gamę słodkości wzbogacających słodki stół i nadających mu niepowtarzalnego wyrazu.

Makaroniki – kruche kolorowe ciasteczka przyrządzone na bazie migdałów przekładane kremami na bazie serka mascarpone. Najpopularniejsze smaki to: borówka, malina, wanilia, róża.

Trufle – rozmarynowe, czekoladowe, orzechowe. Dekorowane pyłem malinowym (zdj.), czekoladą lub kakao

Mini babeczki – Absolutna podstawa każdego słodkiego stołu ☺ Kruche maślane ciasto, konfitura naszej produkcji i delikatny krem budyniowy lub orzechowy i owoc.

Babeczki i Tarty – kruche maślane ciasto, konfitura owocowa, krem budyniowy w przypadku tart konfitura zastąpiona jest czekoladą.

Cake Pops – biszkoptowe ciasteczka na patykach pokryte czekoladą lub lukrem. Właściwie nieograniczone możliwości dekoracji. Stopień trudności dekoracji decyduje o cenie.

Mini Rożki – krucho-drożdżowe rożki z nadzieniem z waniliowego serka lub z prawdziwą różą.

Cupcake i Muffiny – ciasto dostępne w smaku waniliowym, bananowym lub czekoladowym. Kremy czekoladowy lub budyniowy, opcjonalnie z dodatkiem naszych konfitur (malina, truskawka, borówka). Właściwie niczym nieograniczone możliwości dekoracji.

Mini pierniczki – malutkie kawałki piernika przekładanego powidłem śliwkowym, pokryte czekoladą. Dekorowane orzechem włoskim lub skórką pomarańczową. Minimalna ilość 30

Ciasteczka dekorowane lukrem – kruche maślane ciastka bądź pierniki dekorowane lukrem. Idealne uzupełnienie słodkiego stołu. Cena uzależniona od skomplikowania dekoracji.

Mini Torciki – torciki z kruchego maślanego ciasta przełożonego konfiturą – dekorowane lukrem

Desery w kubeczkach – Mnóstwo wariantów smakowych smakowych np.
- Musy owocowe
- Czekoladowe
- Oreo
Informacje Techniczne
Przykładowa ilość i rodzaj słodkości dla grupy 100 os.
- 5 – 6 blach ciast (każda cięta na 56 lub 64 porcje)
- 120 szt. Mini babeczek
- 15 szt. Babeczek i Tart
- 60 szt. Makaroników ✓ 20 Trufli
- 15-20 Cake pops
- 12 szt. Muffinek i Cupcakeów
- 5 – 10 szt. Ciastka dekorowane lukrem
W przypadku słodkich stołów z reguły nie wykładamy wszystkich słodkości jednocześnie, zawsze obsługa sali instruowana jest odnośnie uzupełniania stołu, aby jak najdłużej prezentował się on atrakcyjnie.
Musimy znać dokładną godzinę rozpoczęcia Państwa wesela. Słodkości wykładane są możliwie jak najpóźniej by ciasta jak najdłużej zachowały świeżość.
Wszystkie szczegóły odnośnie ilości i elementów Słodkiego Stołu musimy znać najpóźniej dwa tygodnie przed uroczystością. Jeśli są Państwo zainteresowani przygotowaniem papeterii na Słodki Stół wszystkie szczegóły odnośnie detali (kolorystyka, motyw przewodni) musimy znać przynajmniej miesiąc przed uroczystością.
Decydując się na Słodki Stół biorą Państwo pełną odpowiedzialność za wypożyczone naczynia. W razie zniszczenia lub uszkodzenia naczyń z wpłaconej kaucji potrącona zostanie kwota wskazana w cenniku.
Kaucja (zwrotna) za naczynia wynosi 300 zł.
Dowóz Słodkiego Stołu w odległości większej niż 30km od Krakowa wiąże się z dodatkową opłatą w wysokości 2 zł za km.