Ciasta

Tortowo czekoladowe

Ciasto tortowe– pyszny puszysty biszkopt przełożony Twoim ulubionym kremem. Dostępne warianty –  Biszkopt: Jasny, Czekoladowy, Orzechowy

Szarlotka

Szarlotka – prawidziwa domowa szarlotka, kruche ciasto, jabłka z dodatkiem cynamonu

NUGAT Jasny biszkopt, czekoladowa masa z orzechem laskowym i chrupkami. Wiśnie w galaretce i bita śmietana. Krojone na 56 porcji. Istnieje możliwość umieszczenia każdej porcji w papilotce.

Nugat – puszysty jasny biszkopt, krem czekoladowy z chrupkami, galaretka wiśniowa z wiśniami (opcjonalnie galaretka malinowa z malinami) i prawdziwa bita śmietana

TARTALETKA Kruche ciasto, jasny biszkopt, malinowa lub truskawkowa masa z galaretką i mnóstwem owoców. Krojona na 56 lub 64 porcje. Istnieje możliwość umieszczenia każdej porcji w papilotkach.

Tartoletka – kruche maślane ciasto, cieńka warstwa konfitury owocowej (malina, truskawka), puszysty biszkopt, owocowa masa i galaretka owocowa z mnóstwem owoców sezonowych.

Kajmak

Kajmak – delikatne kruche maślane ciasto, krem budyniowy, kajmak, ciekna warstwa bitej śmietany i prażone migdały.

MAKOWIEC JAPOŃSKI Przepyszny makowiec z bakaliami, czekoladą i jabłkiem.

Makowiec Japoński– delikatny gotowany na mleku mak z dodatkiem dużej ilości bakali oraz polewą z mlecznej czekolady.

SERNIK Pieczony z prawdziwego sera, masła, z dodatkiem śmietany. Delikatny, rozpływający się w ustach.

Sernik – pieczony z prawdziwego twarogu, masła, z dodatkiem śmietany. Delikatny, rozpływa się w ustach. W sezonie letnim proponujemy z dodatkiem świeżych malin.

SEZAM Kruche ciasto, sezam zapiekany z miodem, przełożone kremem chałwowym.

Sezam  – pieczony z prawdziwego twarogu, masła, z dodatkiem śmietany. Kruche maślane ciasto, krem chałwowy i sezam zapiekany w miodzie.

MIODOWNIK Puszyste miodowe ciasto przekładane powidłem i kremem grysikowym. Krojone na 56 lub 64 porcje, istnieje możliwość umieszczenia każdej porcji w papilotce.

Miodownik – puszyste miodowe ciasto przekładane powidłem śliwkowym i kremem grysikowym.

Miodowy Orzech

Miodowy Orzech – Kruche miodowe ciasto, przełożone musem jabłkowym i kremem z orzechów włoskich przykryte orzechami zapiekanymi w miodzie.

MARCHEWKOWE Z MASCARPONE Marchewkowe ciasto z przyprawami korzennymi, przekładane kremem na bazie serka mascarpone. Krojone na 56 lub 64 porcje koktajlowe. Istnieje możliwość umieszczenia każdej porcji w papilotce.

Marchewkowe – ciasto marchewkowe przełożone kremem na bazie serka mascarpone z dodatkiem przypraw korzennych, przypruszone białą czekolada

Czekoladowa Ricotta Kruche czekoladowe ciasto z serkiem ricotta wymieszanym z białą i ciemną czekoladą. Krojony na 50 prostokątnych porcji koktajlowych. Istnieje możliwość umieszczenia każdej porcji w papilotce

Czekoladowa Ricotta – kruche podwójnie zapiekane czekoladowe ciasto i dwie masy przygotowane na bazie serka ricotta, białej i 90 % ciemnej czekolady.
Coś dla wyjątkowych miłośników czekolady.

IMG_7657

Piernik – tradycyjny puszysty piernik z cienką warstwą konfitury śliwkowej i polewą z mlecznej czekolady.

Orzechowe z Galaretką – orzechowy biszkopt, mus jabłkowy, krem z orzechów włoskich a do tego wszystkiego galaretka z owocami.

Orzechowe z galaretką – biszkopt orzechowy, delikatny mus jabłkowy, krem na bazie orzechów włoskich i galaretka cytrynowa  z dodatkiem
dużej ilości owoców.

Migdałowa Pokusa – spód z zapiekanych płatków migdałowych, delikatna śmietanowa masa przełożona kremem kajmakowym.

Migdałowa Pokusa – spód z zapiekanych płatków migdałowych, delikatna lekko kwaśna śmietanowa masa i krem kajmakowy.

20140927_1230-1

Truskawkowiec – mocno ponczowany jasny biszkopt, delikatny specialnie przez nas gotowany serek waniliowy z dodatkiem świeżcyh truskawek i cenka warstwa bitej śmietany. Opcjonalnie z musem truskawkowym.

Malinowiec - (ciasto sezonowe) delikatny jasny biszkopt, oraz pyszzzny gotowany przez nas serek wanilowy z dodatkiem świeżych malin. Do każdej porcji ciasta dodajemy porcję musu malinowego. (dostępny również w formie tortu)

Malinowiec – mocno ponczowany jasny biszkopt, delikatny specialnie przez nas gotowany serek waniliowy z dodatkiem świeżcyh malin i cienka warstwa bitej śmietany. Opcjonalnie z musem malinowym.

Beza z galaretką malinową

Malinowa chmurka – spód z zapiekanych płatków migdałowych, galaretka malinowa z malinami, delikatny krem na bazie serka mascarpone, a to wszystko pod pyszną chrupiącą bezą.

Karmelove – biszkopt z orzechów laskowych, delikatny krem budyniowy z kawałkami karmelu, bita śmietana.

IMG_7657

Makowiec Zwijany – pyszne ciasto drożdżowe i gotowany na mleku mak z dodatkiem dużej ilości bakali oraz polewą z czekolady deserowej.

Sernik z Białą czekoladą – sernik z białej czekolady na spodzie z zapiekanych orzechów laskowych

Ferrero Rocher – Delikanty mus gorzkiej czekolady na czekoladowym spodzie z kawałkami orzechów laskowych

Tarta Limonkowa – Mus limonkowy na pełnoziarnistym maślanym spodzie

Sernik z Malinami – tradycyjny sernik z dodatkiem świeżych malin

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Zamówienia telefoniczne

+48 504 974 637
Zadzwoń

 ZŁÓŻ ZAMÓWIENIE