Kontakt

Zamówienia prosimy składać przez formularz

lub telefonicznie

Masz pytania, chcesz się skontaktować, użyj formularza kontaktowego
lub zadzwoń do nas:
+48 504 974 637

Tartelette s.c.
Ul. Duża Góra 2
30-857 Kraków

zamowienia@tartelette.pl

Często zadawane pytania

Jak przechowywać i podawać torty i ciasta?

Temperatura jest jednym z ważniejszych czynników odpowiadających za prawidłowe przechowywanie tortów i ciast. Niektóre z naszych wypieków najlepiej smakują schłodzone, z kolei inne w temperaturze pokojowej. Informację, która zawierać będzie sposoby podania ciasta i jego odpowiednie przechowywanie znajdą Państwo przy opisie w zakładce „Oferta”

Jeżeli ciasto podają Państwo tego samego dnia, w którym zostało zakupione, nie należy wkładać go do lodówki. Jeżeli zaś dnia następnego – wówczas należy wyjąć je z lodówki na kilka godzin przed podaniem. Ciasta, które najlepiej smakują schłodzone, należy wyjąć z lodówki na 10 minut przed podaniem.

Jak długo tort zachowuje świeżość?

Jeżeli tort lub ciasto zawiera bitą śmietanę należy przechowywać je w lodówce. Torty i ciasta przechowywane w ten sposób zachowają świeżość jeszcze 1 dzień po odbiorze. Te zaś, które nie zawierają bitej śmietany można przechowywać do 3 dni w lodówce.

Należy jednak pamiętać o tym, żeby ciasta w lodówce przechowywane były w szczelnym pojemniku! W innym wypadku, mogą przesiąknąć zapachami innych produktów.

Prosimy pamiętać żeby wyjąć je z lodówki przed podaniem według powyższej instrukcji, aby cieszyć się ich najlepszym smakiem.

Jak przechowywać makaroniki?

Makaroniki smakują najlepiej w temperaturze pokojowej. Zakupione i podawane w tym samym dniu nie powinny być wkładane do lodówki. Makaroniki zachowają świeżość przez ok. 4 dni pod warunkiem, że będą odpowiednio przechowywane. Aby mieć pewność, że robimy to prawidłowo, należy włożyć je do szczelnego pojemnika i przechowywać w lodówce. Prosimy pamiętać o wyciągnięciu ich z lodówki na co najmniej godzinę przed podaniem.

Jak przeliczać wielkość tortu na ilość osób?

Ze względu używania bogatych składników naszych tortów nie przeliczamy na kilogramy lecz na porcje. Poniżej przykładowe średnice tortów oraz ilości porcji:
• 16 cm – 8 porcji
• 
18 cm – 10 porcji
• 2
0 cm – 14 porcji
• 22 cm – 18 porcji
• 
24 cm – 20 porcji
• 26 cm – 25 porcji
• 28 cm – 30 porcji
• 
30 cm – 40 porcji
• 
34 cm – 45 porcji
• 38 cm – 50 porcji

Dlaczego muszę zamówić ciasto z kilkudniowym wyprzedzeniem?

Każdy z naszych dni planujemy ze sporym wyprzedzeniem. Zamówione ciasta i torty przygotowujemy z wielką starannością, aby zapewnić najwyższą jakość i świeżość, dlatego też prosimy o składanie zamówień z co najmniej dwudniowym wyprzedzeniem. Jeżeli jednak potrzebują Państwo odebrać swoje zamówienie wcześniej, prosimy o kontakt telefoniczny (504-974-637) z naszą cukiernią. Zawsze istnieje szansa, że akurat znajdzie się czas na niezapowiedziany wypiek.

Jak anulować zamówienie?

Zamówienie można anulować osobiście bądź telefonicznie. Należy to zrobić co najmniej dwa dni przed umówioną datą odbioru. Większe zamówienia lub zamówienia weselne można anulować na tydzień przed umówioną data odbioru.

Masz więcej pytań?

Z przyjemnością odpowiemy na wszystkie! Możesz odwiedzić naszą cukiernię, aby uzyskać odpowiedź na każde z nich. Jeżeli jednak nie masz takiej możliwości, skontaktuj się z nami mailowo, telefonicznie bądź przez stronę facebookową. Wszelkie informacje o tym, jak się z nami skontaktować, znajdą Państwo w zakładce „Kontakt”.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Zamówienia telefoniczne

+48 504 974 637
Zadzwoń